Spring til hovedindhold

Gratis verzending bij besteding vanaf € 59,00!

PRIVACYVERKLARING

Bedankt voor je bezoek aan onze website. Wij vinden het heel belangrijk dat je persoonsgegevens goed worden beschermd. Wij verwerken je persoonsgegevens daarom alleen in het kader van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), de Oostenrijkse wet inzake gegevensbescherming (DSG) en de Oostenrijkse telecommunicatiewet (TKG). Hieronder leggen we je precies uit hoe we je persoonsgegevens gebruiken wanneer je onze website  https://woom.com/nl_NL (hierna 'website' genoemd) bezoekt.

1. Verwerkingsverantwoordelijke

woom GmbH
Muthgasse 109 A, 1190 Wenen, Oostenrijk
Telefoonnummer: +43 800 404 332
E-mail: [email protected] (zie ook onze juridische informatie),

Hierna 'woom', 'wij' en 'ons' genoemd.


2. Welke persoonsgegevens als gegevens die naar jou als persoon te herleiden zijn, wij voor welke doeleinden en op welke rechtsgrond verwerken

2.1 Bezoek aan onze website

Wanneer je alleen onze website bezoekt en daarbij geen informatie aan ons doorgeeft, verzamelen wij alleen de persoonsgegevens die je browser naar onze server stuurt. Wij verzamelen alleen de volgende gegevens die voor ons technisch noodzakelijk zijn om onze website weer te geven en ervoor te zorgen dat de website stabiel en veilig is (rechtsgrond is artikel 6 lid 1 sub f AVG): IP-adres, datum en tijd van de aanvraag, tijdzoneverschil ten opzichte van Greenwich Mean Time (GMT), inhoud van de aanvraag (concrete pagina), toegangsstatus/HTTP-statuscode, hoeveelheid gegevens die wordt doorgegeven, website waarvan de aanvraag afkomstig is, browser, besturingssysteem en bijbehorende interface, taal en versie van de browsersoftware.

Bij gebruik van onze website verzamelen we niet alleen de hierboven genoemde gegevens, maar plaatsen ook zogenaamde cookies op je computer. Cookies zijn kleine tekstbestanden die worden opgeslagen op je harde schijf bij de browser die je gebruikte. De cookies geven bepaalde informatie door aan degenen die de cookie plaatsen (wij in dit geval). Cookies kunnen geen programma's uitvoeren of virussen op je computer verspreiden. Ze dienen om het onlineaanbod in zijn geheel gebruiksvriendelijker en effectiever te maken. Lees hiervoor ook de cookie-informatie die verschijnt als je onze website voor het eerst bezoekt. Je kunt de browserinstellingen naar wens configureren en het gebruik van bepaalde cookies toestaan of blokkeren. 

Bij het leveren van onze diensten bieden we ook inhoud van derden aan (zoals links, pixels, plug-ins). Door de technische omstandigheden bij het openen van bepaalde inhoud of het internet worden automatisch elektronische identificatiegegevens, met name het IP-adres en de browserinstellingen van jou als gebruiker doorgegeven aan derden die deze onder hun eigen verantwoordelijkheid verder verwerken. Bij het gebruik van socialmediakanalen van de verwerkingsverantwoordelijke is er een primaire contactuele relatie met de aanbieder van de betreffende diensten. Zie de aanvullende informatie hieronder. 

2.2 Contact met ons

Wanneer je via het contactformulier op onze website, per e-mail of telefonisch contact met ons opneemt, verwerken we de persoonsgegevens die je vrijwillig aan ons verstrekt (bijvoorbeeld naam en contactgegevens) en de inhoud van je bericht. We hebben deze gegevens nodig om je verzoek in behandeling te nemen en, bij verdere vragen, aan onze (pre)contractuele plichten overeenkomstig artikel 6 lid 1 sub b AVG te voldoen. De gegevens die in dit verband worden verzameld, verwijderen wij zodra het bewaren ervan niet meer noodzakelijk is of wij beperken de verwerking ervan als er wettelijke bewaarplichten bestaan.

Indien wij voor individuele functionaliteiten van ons aanbod gebruikmaken van dienstverleners in opdracht van ons of je gegevens voor reclamedoeleinden willen gebruiken, informeren we je hieronder uitgebreid over deze procedures en de bijbehorende bewaartermijn. 

2.3 Bestellingen in de webshop

Wanneer je in onze webshop bestellingen plaatst, verwerken we je naam, e-mailadres, telefoonnummer, adres en betaalgegevens om je bestelling te verwerken en bij je te bezorgen. Ook deze gegevens worden verwerkt om aan onze (pre)contractuele plichten overeenkomstig artikel 6 lid 1 sub b AVG te voldoen. Verplichte gegevens die nodig zijn om overeenkomsten te sluiten, zijn apart aangegeven. De andere gegevens zijn vrijwillig. Voor het sluiten van de overeenkomst en de betaling in het bijzonder kunnen wij gebruikmaken van de diensten van derden. Daardoor worden gegevens aan derden, met name aan betalingsaanbieders, doorgegeven. Het betaalverkeer via de gangbare betaalmethoden (Visa/MasterCard, automatische afschrijving) verloopt uitsluitend via een versleutelde SSL- of TLS-verbinding. Bij versleutelde communicatie kunnen betaalgegevens die je aan ons doorgeeft, niet door derden worden gelezen. Voor deze transacties via de genoemde betalingsaanbieders gelden telkens de contractuele bepalingen en bepalingen inzake gegevensbescherming van de betreffende aanbieder. 

Wij maken voor onze webshop gebruik van de volgende betaaldiensten of betalingsaanbieders:

  • PayPal: aanbieder is PayPal (Europe) S.à.r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxemburg (hierna 'PayPal'). Informatie over gegevensbescherming: https://www.paypal.com/us/legalhub/privacy-full.
  • Apple Pay: aanbieder is Apple Inc., Infinite Loop, Cupertino, CA 95014, VS. Informatie over gegevensbescherming: https://support.apple.com/nl-nl/HT203027.
  • Google Pay: aanbieder is Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland. Informatie over gegevensbescherming: https://policies.google.com/privacy.
  • Klarna: aanbieder is Klarna AB, Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Zweden (hierna 'Klarna'). Klarna biedt verschillende betaalmogelijkheden aan (bijvoorbeeld betalen in termijnen). Als je ervoor kiest met Klarna te betalen (Klarna-checkout-oplossing), verzamelt Klarna verschillende persoonsgegevens van jou. Klarna gebruikt cookies om het gebruik van de Klarna-checkout-oplossing te optimaliseren. Meer informatie over het gebruik van Klarna-cookies vind je op https://www.klarna.com/nl/klarna-cookie-verklaring/ en https://www.klarna.com/nl/privacy/.
  • eps: bij ‘eps’ gaat het om een samenwerking tussen Oostenrijkse banken en PSA Payment Services Austria GmbH (PSA), Handelskai 92, Gate 2, 1200 Wenen, Oostenrijk. ‘eps-overboeking‘ staat alleen ter beschikking voor klanten in Oostenrijk als ze in euro betalen. Als je voor deze betaalmethode kiest, word je doorgestuurd naar de website van eps en daarna naar een overzicht van Oostenrijkse banken die deze betaalmethode aanbieden. Als je je bank hebt uitgekozen, word je doorgestuurd naar de betreffende online-betaalomgeving. De gegevens die nodig zijn om de betaling af te ronden, zoals gefactureerd bedrag, omschrijving en ontvanger, worden automatisch doorgestuurd. Zo hoef je de al ingevulde overboeking alleen nog via TAN vrij te geven. Er worden geen veiligheidsrelevante gegevens aan ons doorgegeven. Het bestelproces is strikt gescheiden van het betaalproces. Meer informatie vind je op https://www.eps-ueberweisung.at/. De privacyverklaring van PSA is te vinden op: https://eservice.psa.at/en/datenschutzerklaerung.html.

Op grond van de handelswetgeving en fiscale wetgeving zijn we verplicht om je adres-, betaal- en bestelgegevens voor de duur van zeven jaar te bewaren. Maar na 2,5 jaar beperken wij de verwerking (afloop van contractuele vorderingen). Dat wil zeggen dat je gegevens dan alleen nog worden gebruikt om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen.

2.4 Klantloyaliteitsprogramma 'upCYCLING'

Wanneer je aan ons klantloyaliteitsprogramma wilt deelnemen, verwerken we je naam en je betaalgegevens om je lidmaatschap te beheren. We verwerken daarnaast je adres en contactgegevens, zodat we de lidmaatschapskaart naar je kunnen opsturen. Deze gegevens worden verwerkt om aan (pre)contractuele plichten overeenkomstig artikel 6 lid 1 sub b AVG te voldoen.

2.5 Wedstrijden en evenementen

Wij organiseren regelmatig wedstrijden en evenementen voor onze klanten. Je kunt je op onze website of per e-mail aanmelden om hieraan deel te nemen. In dat geval verwerken we je naam, je contactgegevens (bijvoorbeeld e-mailadres en telefoonnummer) en je adres om het evenement te organiseren en te houden. Voor bepaalde wedstrijden moet je iets inzenden (bijvoorbeeld een foto of tekst). Ook deze worden door ons verwerkt om een winnaar te kiezen of te trekken. Deze gegevens worden verwerkt om aan onze (pre)contractuele plichten overeenkomstig artikel 6 lid 1 sub b AVG en onze wettelijke verplichtingen betreffende wedstrijden overeenkomstig artikel 6 lid 1 sub c AVG (bijvoorbeeld kansspelbelasting) te voldoen. Wanneer we andere gegevens verwerken in het kader van een wedstrijd of evenement, zullen we je hier afzonderlijk van op de hoogte stellen.

2.6 Enquêtes voor klanten

Wij houden regelmatig enquêtes om onze producten voortdurend te verbeteren en verder te ontwikkelen. 

2.7 Beheer van contractuele relaties met klanten die ontstaan uit garantieovereenkomsten en het afhandelen van garantieclaims

Afsluiten van garantieovereenkomsten: op sommige producten van de verwerkingsverantwoordelijke zit fabrieksgarantie. Wanneer de garantieovereenkomst wordt geregistreerd of een garantieclaim in behandeling is genomen, vormt de garantieovereenkomst de juridische basis voor de gegevensverwerking.

2.8 Nieuwsbrief

Wij versturen nieuwsbrieven om je over onze producten en diensten te informeren en je uit te nodigen voor evenementen en wedstrijden.

Daarbij verwerken we je naam en je adres wanneer we de nieuwsbrief per post naar je opsturen. Wij hebben een gerechtvaardigd belang bij het verwerken van je persoonsgegevens voor direct marketing overeenkomstig artikel 6 lid 1 sub f AVG.

Je kunt je ook voor onze gepersonaliseerde elektronische nieuwsbrief aanmelden. Op basis van je vrijwillige toestemming verwerken we dan je naam, je e-mailadres, je gekozen taal en informatie over je koop- en consumentengedrag om je e-mails met voor jou relevante en interessante informatie over ons bedrijf, onze producten en onze diensten te sturen. De geadverteerde goederen en diensten worden in de toestemmingsverklaring genoemd. De rechtsgrond hiervoor is je toestemming overeenkomstig artikel 6 lid 1 sub a AVG. Wij verwerken ook je IP-adres, de e-mailclient van je voorkeur, de aanmeldingsbron en campagnegerelateerde details (ontvangst, openen en klikken) om het succes van onze nieuwsbrief te meten. Je kunt je toestemming op elk moment zonder opgave van redenen en met werking voor de toekomst intrekken door contact met ons op te nemen – maar ook door in de e-mail op de afmeldlink te klikken.

2.9 Stamped.io

Om onze klanten een snelle en makkelijke manier te bieden om beoordelingen over onze producten op de website van woom te delen, gebruiken wij de toepassing stamped.io van het bedrijf Stamped Technologies Pte Ltd (https://stamped.io/privacy). Deze toepassing biedt klanten de mogelijkheid om in een onlineformulier over een bepaald product een beoordeling in sterren, een productrecentie en andere inhoud, zoals foto's, in te voegen en deze te uploaden. Andere websitebezoekers kunnen dit zien. Om het formulier te verzenden, hoef je alleen maar je naam en je e-mailadres in het formulier in te voeren.

De ingevoerde gegevens worden door ons verwerkt op basis van ons gerechtvaardigde belang overeenkomstig artikel 6 lid 1 sub f AVG bij het aanbieden van een platform om meningen van klanten te delen en als snel en eenvoudig 'beoordelingssysteem' voor onze producten.

Stamped Technologies Pte Ltd is een bedrijf dat in Singapore is gevestigd. Voor de doorgifte van gegevens aan Singapore als derde land is er geen adequaatheidsbesluit overeenkomstig artikel 45 lid 3 AVG en zijn er ook geen andere waarborgen overeenkomstig artikel 46 AVG. woom heeft geen invloed op de vraag of en zo ja, in welke mate de dienstverlener persoonsgegevens verzamelt. Wij zijn niet op de hoogte van de omvang, het doel en de opslagtermijnen en hoe de gegevens daar verder worden verwerkt en gebruikt. Het risico bestaat dat autoriteiten in een derde land je gegevens gebruiken voor controle en inspectie, dat er een lager niveau van wettelijke gegevensbescherming wordt gegarandeerd en dat er geen doeltreffende rechtsmiddelen ter beschikking staan. Daarom geven wij alleen persoonsgegevens aan stamped.io door als je hier van tevoren toestemming voor hebt gegeven. 

Je kunt je toestemming ook op elk moment met werking voor de toekomst intrekken door op 'Toestemming intrekken' te klikken. Dan kan de toepassing stamped.io niet meer worden gebruikt. Maar je kunt op elk moment opnieuw toestemming geven om het beoordelingssysteem te gebruiken.

2.10 Waardebonaanbiedingen van Sovendus GmbH

Voor het kiezen van een waardebonaanbieding die voor jou interessant is, geven we je e-mailadres en je IP-adres door aan Sovendus GmbH, Hermann-Veit-Str. 6, 76135 Karlsruhe, Duitsland (Sovendus) (artikel 6 lid 1 sub f AVG). Het e-mailadres wordt door Sovendus gebruikt om rekening te houden met een mogelijk bezwaar tegen reclame van Sovendus (artikel 21 lid 3, artikel 6 lid 1 sub c AVG). Het IP-adres wordt uitsluitend door Sovendus gebruikt ter beveiliging van gegevens en wordt over het algemeen na zeven dagen geanonimiseerd (artikel 6 lid 1 sub f AVG). Verder geven wij voor de facturering het bestelnummer, het aankoopbedrag met valuta, de sessie-ID, de vouchercode en het tijdstempel aan Sovendus door (artikel 6 lid 1 sub f AVG). 

Als je interesse hebt in een waardebonaanbieding van Sovendus, met je e-mailadres geen opt-out is geregistreerd en je op de voucherbanner klikt die alleen voor dit doeleinde wordt getoond, geven we je aanhef, naam, postcode, land en e-mailadres aan Sovendus door om de waardebonaanbieding voor te bereiden (artikel 6 lid 1 sub b, f AVG).

Meer informatie over de verwerking van je gegevens door Sovendus vind je in het online gegevensbeschermingsbeleid op https://online.sovendus.com/nl/online-privacyverklaring/.

2.11 Deelname aan het aanbevelingsprogramma ‘Refer a Friend’

Om aan dit programma deel te kunnen nemen, moet je je op het platform registreren. Voor de registratie worden gebruikersaccounts en persoonlijke identificatiegegevens van jou als deelnemer verwerkt. De technische infrastructuur wordt door de softwareproducent, het bedrijf Code 57, Ksiecia Wotolda 46/27, Polen, ter beschikking gesteld. Daarbij worden technische gegevens doorgegeven. De softwareproducent heeft toegang tot de gegevens om indien nodig ondersteuning te kunnen bieden. Voor het ter beschikking stellen van de infrastructuur worden ook gegevens zoals gebruikersaccount en elektronische en persoonlijke identificatiegegevens van jou als deelnemer verwerkt. Je krijgt verder een code die je aan anderen door kunt geven om bij een bestelling korting of andere voordelen te krijgen. Hier worden de elektronische identificatiegegevens opgeslagen. De bovengenoemde categorieën van gegevens worden verwerkt met als rechtsgrond de uitvoering van een overeenkomst (artikel 6 lid 1 sub b AVG) en om ondersteuning te kunnen bieden op grond van gerechtvaardigde belangen (artikel 6 lid 1 sub f AVG) van woom.

Het is niet de bedoeling dat deze gegevens aan een derde land worden doorgegeven. 

2.12 Gebruiksgegevens website

Wanneer je onze website bezoekt, bewaren we je IP-adres zeven dagen om doelgerichte aanvallen die servers belasten (zogenaamde 'denial of service'-aanvallen) en andere schade aan de systemen te kunnen stoppen. De juridische basis om je gegevens op deze manier te gebruiken, is ons hogere gerechtvaardigde belang overeenkomstig artikel 6 lid 1 sub f AVG juncto paragraaf 96 (3) van de TKG om onze website in de lucht te houden en te beveiligen.

3. Geautomatiseerde besluitvorming

De klanten worden niet onderworpen aan geautomatiseerde besluitvorming die juridische gevolgen voor hen heeft.

4. Doelbinding

woom verandert het doel van de verwerking van persoonsgegevens niet.

5. Externe ontvangers van gegevens

Wij geven je persoonsgegevens, indien nodig, door aan de volgende externe dienstverleners (verwerkingsverantwoordelijken):

  • IT-dienstverleners en/of aanbieders van datahosting, gegevensverwerking of vergelijkbare diensten;
  • Andere dienstverleners, aanbieders van softwareoplossingen en -tools (bijvoorbeeld voor het versturen van nieuwsbrieven, enquêtetools, marketingproviders enzovoort) die wij hebben gevraagd om ons bij onze diensten te ondersteunen.

Al onze verwerkingsverantwoordelijken worden zorgvuldig door ons uitgekozen en verwerken je gegevens alleen in opdracht van ons en op basis van onze instructies voor het aanbieden van de hierboven genoemde diensten. Deze worden regelmatig gecontroleerd. De afzonderlijke ontvangers van gegevens kunnen op elk moment ter beschikking worden gesteld door dit aan te vragen via onze contactgegevens.

Verder geven we je persoonsgegevens indien nodig ook aan de volgende ontvangers door:

  • Derden die erbij helpen aan onze verplichtingen te voldoen die we tegenover jou hebben, (bijvoorbeeld banken om betalingen te verwerken en pakketdiensten om je bestelling te bezorgen);
  • Andere externe derden, voor zover nodig, op basis van ons gerechtvaardigde belang (bijvoorbeeld auditoren, verzekeringen en wettelijke vertegenwoordigers);
  • Overheidsinstanties en andere overheidsorganen zoals wettelijk vereist (bijvoorbeeld belastingdienst, gegevensbeschermingsautoriteiten enzovoort).

Wanneer we je gegevens in een derde land buiten de Europese Unie (EU) of buiten de Europese Economische Ruimte (EER) verwerken, of wanneer je gegevens worden verwerkt met gebruik van diensten van derden, gebeurt dit alleen wanneer dit nodig is om aan onze (pre)contractuele plichten (op basis van je toestemming) te voldoen, vanwege een wettelijke verplichting of op basis van onze gerechtvaardigde belangen. We hebben in geschikte en passende waarborgen voorzien om ervoor te zorgen dat de doorgifte van je gegevens in het betreffende derde land in lijn is met de gegevensbescherming (bijvoorbeeld adequaatheidsbesluiten, binding-corporate-rules of het opstellen van standaardbepalingen inzake gegevensbescherming). Dit geldt niet voor de toepassing van stamped.io. Zie daarvoor de informatie bij punt 2.9. Voor het doorgegeven van je gegevens aan deze dienst hebben we je toestemming nodig, die je op elk moment weer kunt intrekken. Je kunt ons vragen je een kopie van deze waarborgen te sturen wanneer we je gegevens in derde landen verwerken of laten verwerken. 

6. Social-plug-ins en analysetools

Op onze website vind je ook links naar zogenaamde 'social-plug-ins' (plug-ins). Wij verzamelen via deze plug-ins en door gebruik hiervan geen persoonsgegevens. Het kan wel dat via de plug-ins gegevens over jou als bezoeker van onze website worden verzameld, aan de betreffende dienst worden doorgegeven en daar worden gekoppeld. Om te voorkomen dat gegevens zonder je medeweten worden doorgegeven aan de dienstverleners, gebruiken we de zogenaamde 'Shariff-oplossing' op onze website. Dit zorgt ervoor dat de plug-ins eerst alleen als afbeelding worden weergegeven. Deze afbeelding bevat een link naar de website van de betreffende aanbieder. Pas door erop te klikken, worden gebruikers naar de dienst van de aanbieder doorgestuurd. Daardoor wordt voorkomen dat automatisch persoonsgegevens aan de aanbieder van de plug-in worden doorgegeven. Door op de afbeelding te klikken, krijgt de betreffende dienstverlener de informatie dat de gebruiker onze website heeft bezocht. Daarvoor hoef je niet bij de betreffende aanbieder te zijn aangemeld en hoef je ook geen gebruikersaccount te hebben. Wij hebben er geen invloed op of en zo ja, in welke omvang de dienstverlener persoonsgegevens verzamelt. Wij zijn niet op de hoogte van de omvang, het doel en de opslagtermijnen en hoe de gegevens daar verder worden verwerkt en gebruikt. Deze informatie en informatie over rechten inzake gegevensbescherming en instelmogelijkheden zijn te vinden in de privacyverklaring direct op de website van de betreffende dienst. 

Integratie van YouTube-video's

Wij hebben YouTube-video's in ons onlineaanbod geïntegreerd die op http://www.YouTube.com zijn opgeslagen en rechtstreeks vanaf onze website kunnen worden afgespeeld. Deze zijn allemaal in de 'uitgebreide gegevensbeschermingsmodus' geïntegreerd, wat wil zeggen dat er geen gegevens over jou als gebruiker aan YouTube worden doorgegeven als je de video's niet afspeelt. Pas als je de video's afspeelt, worden gegevens overgedragen. Wij hebben geen invloed op deze gegevensoverdracht.

Door de website te bezoeken, krijgt YouTube de informatie dat je de betreffende subpagina van onze website hebt geopend. Verder worden de hieronder genoemde gegevens doorgegeven. Dit gebeurt altijd: of YouTube je nu een gebruikersacccount aanbiedt waar je mee bent aangemeld, of je geen gebruikersaccount hebt. Wanneer je bij Google bent aangemeld, worden je gegevens meteen aan je account gekoppeld. Wanneer je niet wilt dat je account aan je profiel op YouTube wordt gekoppeld, moet je je afmelden voordat je op de knop klikt. YouTube slaat je gegevens als gebruikersprofiel op en gebruikt ze voor reclamedoeleinden, marktonderzoek en/of de vormgeving van zijn website. Zo'n analyse wordt met name uitgevoerd (zelfs voor niet aangemelde gebruikers) om op de behoeften afgestemde reclame te kunnen tonen en om andere gebruikers van het sociale netwerk over je activiteiten op onze website te informeren. Je hebt het recht om bezwaar te maken tegen het aanmaken van deze gebruikersprofielen. Om dit recht uit te oefenen, moet je rechtstreeks contact opnemen met YouTube. 

Meer informatie over het doel en de omvang van de gegevensverzameling en de verwerking van je persoonsgegevens door YouTube vind je in de privacyverklaring van YouTube. Daar vind je ook meer informatie over je rechten en instelmogelijkheden om je privacy te beschermen: https://policies.google.com/privacy. Google verwerkt je persoonsgegevens ook in de Verenigde Staten. Google is onderdeel van het EU-US-Data Privacy-Framework. https://www.dataprivacyframework.gov

Google Analytics

Wij gebruiken Google Analytics om het gebruik van de website te analyseren. De hiermee verkregen gegevens worden gebruikt om onze website en reclamecampagnes te optimaliseren. Google Analytics wordt door Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland) aan ons ter beschikking gesteld. Google verwerkt de gegevens over het gebruik van de website in opdracht van ons en is daarmee contractueel verplicht om ervoor te zorgen dat de verwerkte gegevens veilig en vertrouwelijk zijn.

Soorten verwerkte gegevens: tijdens het websitebezoek worden onder andere de volgende gegevens geregistreerd: geopende pagina's, bestellingen inclusief de omzet en de bestelde producten, het behalen van 'websitedoelen' (bij voorbeeld contactaanvragen en nieuwsbriefaanmeldingen), klantgedrag op de pagina's (bijvoorbeeld verblijfsduur, aantal klikken, scrollgedrag), geschatte locatie van de gebruiker (land en plaats), IP-adres (in verkorte vorm, zodat er geen eenduidige toewijzing mogelijk is), technische informatie zoals browser, internetprovider, eindapparaat en beeldschermresolutie, bron van herkomst (wat wil zeggen via welke website of welk reclamemiddel de klant bij ons is uitgekomen).

Deze gegevens worden aan servers van Google in de Verenigde Staten doorgegeven. Google is onderdeel van het EU-US-Data Privacy-Framework. https://www.dataprivacyframework.gov

Gegevens zoals naam, adres of contactgegevens worden niet aan Google Analytics doorgegeven. Google Analytics slaat cookies voor de duur van twee jaar sinds het laatste bezoek in de webbrowser van de klant op. Deze cookies bevatten een willekeurig gegenereerde user-ID waarmee de klant bij een toekomstig bezoek aan de website kan worden herkend.

De geregistreerde gegevens worden samen met de unieke user-ID opgeslagen, waardoor pseudonieme gebruikersprofielen kunnen worden geanalyseerd. Deze gebruiksgerelateerde gegevens worden na 14 maanden automatisch verwijderd. Andere gegevens blijven voor onbepaalde tijd in samengevoegde vorm opgeslagen.

Wanneer je het als klant niet eens bent met met deze gegevensverzameling, kun je dit voorkomen met de eenmalige installatie van de Browser-Add-ons voor het deactiveren van Google Analytics of door de cookies in ons cookie-banner-dialoogvenster te blokkeren.

Influence.vision – trackingtool

Deze webanalyse dient voornamelijk om gebruikersstromen op onze website te analyseren en online-marketingcampagnes te optimaliseren. Door influence.vision kunnen daarbij de volgende persoonsgegevens worden verwerkt: online-identificatoren inclusief cookie-ID's, IP-adressen, apparaatinformatie, klantidentificatoren, referrer, transactiegegevens. Deze gegevens kunnen ook worden gebruikt om het succes van reclamecampagnes te meten en te optimaliseren en een kosten-baten-analyse te maken om informatie te krijgen over van welk aanbod bezoekers gebruikmaken en welke andere acties ze hebben ondernomen (zogenaamde 'conversietracking'). Voor dit doel kunnen cookies worden gebruikt, waardoor een internetbrowser bij een volgend bezoek wordt herkend. In deze cookies kunnen op je apparaat eenduidelijke online-identificatoren ('cookie-ID') worden opgeslagen. Lees hiervoor ook de cookie-informatie die verschijnt als je onze website voor het eerst bezoekt. Je kunt de browserinstellingen naar wens configureren en het gebruik van bepaalde cookies toestaan of blokkeren. 

7. Bewaartermijn

Wij bewaren je persoonsgegevens niet langer dan voor de betreffende doeleinden is vereist (bijvoorbeeld voor de duur van onze zakelijke relatie of om aan contractuele verplichtingen te voldoen). Persoonsgegevens (met name het IP-adres) van (niet geregistreerde) websitebezoekers worden vanwege de IT-veiligheid zeven dagen bewaard en daarna gewist.

Wanneer je je inschrijft voor een klantloyaliteitsprogramma, bewaren we je gegevens nadat je je lidmaatschap hebt opgezegd nog zes maanden.

De gegevens die we nodig hebben om binnen onze contractuele relatie aan onze verplichtingen inzake financiële administratie (paragrafen 190 en 212 van de Oostenrijkse Wetboek van Vennootschappen (UGB)) en onze fiscale verplichtingen (paragraaf 132 van de Oostenrijkse belastingwet (BAO)) te voldoen, worden eveneens zeven jaar bewaard. Wanneer je je inschrijft voor een klantloyaliteitsprogramma, bewaren we deze gegevens nadat je je lidmaatschap hebt opgezegd ook zeven jaar.

Wanneer je je inschrijft voor een klantloyaliteitsprogramma, bewaren we je gegevens nadat je je lidmaatschap hebt opgezegd nog zes maanden.

Wij bewaren gegevens uit je aanvragen zes maanden, zodat we eventuele vragen kunnen beantwoorden. Gegevens die samenhangen met wedstrijden en evenementen, worden steeds bewaard tot de wedstrijd of het evenement is beëindigd, tenzij de handels- of belastingwet voorschrijft dat deze gegevens langer moeten worden bewaard. 

Wanneer je je voor de nieuwsbrief hebt ingeschreven, verwerken we je gegevens totdat je je toestemming hiervoor intrekt of bezwaar maakt tegen de verwerking. Anders wissen we je gegevens zes maanden na ons laatste contact.

De gegevens kunnen langer worden bewaard dan is aangegeven wanneer dit nodig is voor de vaststelling of onderbouwing van een rechtsvordering. De gegevens worden dan op basis van ons gerechtvaardigde belang bewaard overeenkomstig artikel 6 lid 1 sub f AVG.

Je vindt een overzicht van alle andere geldende wettelijke bewaartermijnen in Oostenrijk hier: https://www.wko.at/service/wirtschaftsrecht-gewerberecht/eu-dsgvo-speicher-und-aufbewahrungsfristen.html

8. Rechten van de betrokkene

Je hebt het recht om uitsluitsel te krijgen over of je gegevens worden verwerkt en zo ja, in welke omvang.

Je hebt het recht om onverwijld rectificatie van onjuiste persoonsgegevens of vervollediging van onvolledige persoonsgegevens te verkrijgen. Verder heb je het recht om zonder onredelijke vertraging wissing van je persoonsgegevens te verkrijgen wanneer een van de gevallen in artikel 17 lid 1 AVG van toepassing is.

Je hebt het recht om beperking van de verwerking te verkrijgen wanneer een van de gevallen in artikel 18 lid 1 AVG van toepassing is.

Je hebt het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens wanneer je gerechtvaardigde belangen zwaarder wegen dan die van de betrokkene. Bovendien heb je het recht om gegeven toestemming te allen tijde zonder opgave van redenen en met werking voor de toekomst in te trekken.

Daarnaast heb je het recht om je verstrekte persoonsgegevens in een gestructureerde, gangbare en machineleesbare vorm te verkrijgen.

9. Recht om een klacht in te dienen

Betrokkenen hebben het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthoudende autoriteit indien ze van mening zijn dat de verwerking van hun persoonsgegevens inbreuk maakt op deze verordening.

Toezichthoudende autoriteit

Oostenrijkse autoriteit op het gebied van gegevensbescherming
Barichgasse 40-42
1030 Wenen, Oostenrijk
Telefoon: +43 1 52 152-0
E-mailadres: [email protected]

Voordat je een klacht indient bij de toezichthoudende autoriteit of wanneer je andere vragen over gegevensbescherming hebt, kun je altijd contact met ons opnemen via de contactgegevens bij punt 1.